facebook-pixel

Fødevarer

img

Fødevarer

Fakta om bogen

Titel: Fødevarer

Undertitel: Processer og produktion

Udgivelsesdato: 01-08-2024

Sider: 400

Genre: Naturvidenskab, matematik og IT

Forlag: Polyteknisk Forlag

Forfatter: Nina Gringer, Gine Ørnholt Johansson, & Alan Friis

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788750200598

Fødevarer – processer og produktion giver en grundlæggende introduktion til industriel fødevareproduktion, procesteknik, dimensionering af fødevareprocesser og forståelse af, hvordan fremstillingsprocesser påvirker fødevarer. Bogen hjælper dig til at forstå procestekniske beregninger, udvalgte proces-operationer og samspillet mellem produktion, sikkerhed og kvalitet. Du bliver i stand til at behandle og dimensionere procestrin inden for opvarmning, afkøling og frysning samt transport af væsker i rør og varmevekslere. Du får værktøjer til at skabe overblik over og få forståelse for fødevareproduktion, fx blokdiagrammer, materialebalancer og Gantt-diagrammer. Disse værktøjer giver dig kompetencer til at analysere produktioner og identificere de vigtigste forarbejdningstrin. De mange gennemregnede eksempler, er i denne anden udgave blevet moderniseret og har fået et pædagogisk løft bl.a. i form af en systematisk opbygning og udvidede forklaringer af fænomener. Eksemplerne understøtter teorien og belyser dens anvendelse. Tabellerne giver information om bl.a. fødevares fysiske data og beskaffenhed. Et omfattende bilagsafsnit, med strømningsmekaniske sammenhænge, termofysiske data og entalpidiagrammer for udvalgte fødevarer er nyttige hjælpemidler i det daglige, praktiske arbejde. Bogens kapitler: • Fødevareteknologi – en basis for industriel produktion af fødevarer • Forståelse af fødevareproduktion i et holistisk perspektiv • Design af fødevareproduktion • Fysiske egenskaber for fødevarer • Blokdiagrammer og masse- og energibalancer • Transport af væsker • Introduktion til varmetransmission i fødevareprocesser • Frysning og optøning • Tørring og dehydrering • Stationær varmetransmission − i kontinuerlig strømning • Kvalitetsberegninger i fødevareproduktion • Varmevekslere • Tanke med omrøring • Varmebehandling af fødevarer • Produktionsplanlægning • Produktionseksempler Bogen er en opdateret udgave af Fødevareteknologi – En introduktion til procesteknik og produktion i fødevareindustrien