“Vi er ikke født til det liv, vi lever.
Vi er snarere født til det liv, vi levede for en million år siden. Og for 100.000 år siden. Og vel stadig for 10.000 år siden – i alle de år, hvor miljøet ganske langsomt afstemte vores arveanlæg.
I tiden siden vi begyndte at dyrke jorden, er der ikke sket store ændringer i arvemassen. Dels fordi tiden er så kort, dels fordi vi med vores usædvanligt udviklede yngelpleje i nogen grad har sat den naturlige udvælgelse ud af spillet.”

Knud Lundberg fortæller, hvordan menneskets hjerne på mange måder stadig er indrettet til at passe til livet på en bålplads i jæger- samlersamfundet. Hans bog fokuserer på fem af de vigtigste drifter hos mennesket: sult, kønsdrift, kampdrift, flygt- eller flugtdrift og yngelplejedriften.

Knud Lundbergs bog er skrevet i 1976. Evolutionspsykologien har siden da muligvis modbevist nogle af påstandene i “Født til et andet liv”. Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.

Fakta om bogen
Titel: Født til et andet liv
Forfatter: Knud Lundberg
Originalsprog: nul
Sider: 243
Omslag: Hæftet
Forlag: Saga