Folkestyret i arbejde er til dig, der vil forstå detaljerne i det danske demokrati. Bogen guider dig gennem Grundlovens 89 paragraffer, der forklares en for en, og den redegør for, hvordan Folketinget vælges og pladserne fordeles.

Kaare R. Skou følger også hverdagen på Christiansborg, folketingsgruppernes arbejde, arbejdet i selve folketingssalen med de forskellige debatter og behandlinger af lovforslag i Folketingets udvalg. Hele vejen igennem krydrer han med tabeller og eksempler: 

  • Hvordan kommer man af med en regering? 
  • Må et folketingsmedlem sige til et andet, at han skal ’klappe lyttebøfferne ud’? 
  • Hvordan sammensættes udvalgene i en kommunalbestyrelse? 

Bogen fortæller også om de grundlæggende politiske ideologier og gennemgår de politiske partiers historie. 

Folkestyret i arbejde henvender sig til den almindelige vælger – os alle sammen – der er nysgerrige efter at forstå livet bag kulisserne på Christiansborg, og til de elever og studerende, der arbejder med en opgave om vores politiske system og dets funktion.

Kaare R. Skou er journalist og har i 30 år dækket det politiske liv på Christiansborg, først for Radioavisen og siden som politisk redaktør for TV 2. Han er en flittigt brugt ekspert og foredragsholder både, når det gælder Danmarks politiske historie og den aktuelle politiske situation. 

Fakta om bogen
Titel: Folkestyret i arbejde
Undertitel: Om Grundloven, magten, demokratiet, de folkevalgte og lovgivningen
Forfatter: Kaare R. Skou
Sider: 384
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Tove Skou Roer
Forlag: Frydenlund