facebook-pixel

Folket

img

Folket

Fakta om bogen

Titel: Folket

Udgivelsesdato: 03-03-2023

Sider: 168

Genre: Filosofi

Forlag: Próblema

Forfatter: Kristoffer Bayer, Silas Marker

ISBN: 9788799995059

Format: Hæftet

Alle snakker om det. Men hvad er det, vi taler om, når vi taler om folket?

Folket præsenterer filosofferne Kristoffer Bayer og Silas Marker, gennem tænkere som Platon, Hobbes og Rousseau, læseren for, hvordan der fra antikken og frem til i dag er blevet udkæmpet en voldsom kamp om fortællingen om folket. Bogens to forfatterne viser, hvordan der forsat kæmpes om begrebet og hvordan politikere og politiske bevægelser som Inger Støjberg, Men in black og nutidens højre- og venstrepopulisme bruger begrebet i dag til at skabe nye fortællinger om, hvem folket er – og hvem der ikke er en del af det.
Folket henvender sig til alle, der godt kunne tænke sig, at få skærpet sit blik for de fælles træk i nutidens populistiske bevægelser og det liberale repræsentative demokrati. Og den demonstrerer hvordan spørgsmålene fra den politiske filosofiske tradition stadig kan være nøgle til at forstå vores samtid: Fra den antikke filosofi til traktor-demonstrationer og mink-sag, fra oplysningstidens politiske tænkere til Kaare Dybvad Beks og Alex Vanopslaghs facebookopslag.
Mikkel Thorup, professor i idéhistorie ved Aarhus Universitet, skriver om bogen:
“Folket er et dunkelt og magisk begreb, der får ting til at ske og andet til at forsvinde. Dette er den første bog, der går i dybt ned i begrebet, dets historie og logik, og forklarer, hvordan magien virker. I en tid fyldt med referencer til ‘folket’ er denne bog uomgængelig.”