facebook-pixel

Forunderlige rejser i fremmede lande

img

Forunderlige rejser i fremmede lande

Fakta om bogen

Titel: Forunderlige rejser i fremmede lande

Udgivelsesdato: 15-02-2024

Sider: 276

Genre: Ungdomsbøger

Forlag: Jensen & Dalgaard

Forfatter: Sonia Nimr

Oversat af: Elisabeth Moestrup

Oversat fra: arabisk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771518825

1001 nat møder Pirates of the Caribbean i palæstinensisk YA-roman
Fængslende ungdomsroman om en stædig og intelligent ung arabisk kvinde ramt af rejsefeber; tildelt den arabiske verdens fineste pris for ungdomslitteratur, Etisalat.
Qamar vokser op i en lille landsby på toppen af et bjerg, hendes barndom udspiller sig mellem fordomsfulde, overtroiske beboere og forbudte bøger. Bøgerne tænder en gnist i hende og hun kaster sig ud på … ja, forunderlige rejser i fremmede lande! Qamar fortæller historier for at overleve og krydser ørkener og oceaner for at komme til: Gaza, Egypten, Marokko, Andalusien og Italien, Etiopien, Indien, Maldiverne, Yemen … Hun bliver kidnappet af røvere, solgt som slave til en gal konges palads, studerer hemmeligt hos en vismand, forklæder sig som mand og forelsker sig voldsomt i en pirat.
Sonia Nimr (f. 1955 i Jenin, Palæstina) har været fascineret af bøger og historiefortælling, siden hun som barn trådte ind i en boghandel i Nablus. I dag er Sonia Nimr selv forfatter, fortæller og forsker; lektor på Filosofi og Kulturstudier ved Birzeit Universitet, Palæstina.