facebook-pixel

Fri igen

img

Fri igen

Fakta om bogen

Titel: Fri igen

Undertitel: Dengang jeg fløj

Udgivelsesdato: 21-08-2023

Sider: 360

Genre: Krop og sind

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Majbrit Jensen

ISBN: 9788776082444

Format: Hæftet

Hvis du tror, en spiseforstyrrelse handler om mad, tager du fejl.

Hvis du tror, en spiseforstyrrelse er en fejlslåen slankekur, tager du fejl.
Hvis du tror, man sagtens kan spotte en anorektiker, tager du fejl.
Hvis du tror, problemerne kan løses ved at tage på, tager du fejl.
Hvis du tror, psykisk sygdom gør en svag, tager du fejl.
Hvis du tror, man ikke kan have et godt liv med diagnoser, tager du fejl.

Gør dig klar til at smide fordommene. Gør dig klar til at udvide din horisont.

Fri igen – Dengang jeg fløj giver dig ikke kun svaret på, hvordan det er at have en spiseforstyrrelse. Du får også svaret på hvorfor. Hvorfor får man en spiseforstyrrelse? Hvorfor vælger man at holde fast, selvom man godt selv kan se, hvor fucked up ens liv er?

Fri igen er en personlig beretning om at leve med en spiseforstyrrelse. Men det er ikke en fortælling uden håb. Det er også fortællingen om, at det er muligt at slippe fri igen. Det er muligt at blive rask. Det er muligt at få et godt liv på trods af diagnoser og udfordringer. Og så er det ikke mindst fortællingen om at genfinde sig selv. Genfinde troen på sig selv. Finde sin plads i livet. Finde de manglende brikker, man hele livet har manglet.

Uddrag af bogen 

Nu er jeg udskrevet. Nu er jeg ’rask’. Nu kan jeg bare fortsætte som jeg plejer. Men skal jeg det? Eller er det nu, jeg skal ændre kurs? Var det et vink med en vognstang fra min krop om, at nu er det nu? Jeg blev i hvert fald rystet i min grundvold. Det kan også ske for mig. Jeg er ikke så superstærk og udødelig, som jeg har bildt mig selv ind. Min krop siger også stop på et tidspunkt.

Jeg har fået en gevaldig øjenåbner. Vildt, det skulle komme hertil, før jeg indser, den måde jeg lever på virkelig ikke går mere, hvis jeg vil overleve. jeg bliver nødt til at gøre noget andet for ikke at dø af det her. Så derfor kører tankerne rundt i knolden på mig.

Om forfatteren 
Majbrit Jensen var i ni år fanget af spiseforstyrrelsen. I dag skriver hun bøger og holder foredrag for at bryde tabuet og skabe større forståelse for psykisk sygdom – et emne, som alt for ofte bliver tiet ihjel. Desuden har hun Instagramprofilen @mj_brydtabuet.nu, hvor hun åbent skriver om livet med spiseforstyrrelsen, psykisk sårbarhed og livet som autist.