facebook-pixel

Genlæs – Lærervejledning

img

Genlæs – Lærervejledning

Fakta om bogen

Titel: Genlæs – Lærervejledning

Udgivelsesdato: 28-02-2024

Sider: 58

Genre: Skole- og lærebøger

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Maria Buck Jensen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771857610

Genlæs-materialet henvender sig til alle unge og voksne elever i læse- og skrivevanskeligheder uanset, om vanskelighederne skyldes ordblindhed, DLD, manglende undervisning eller noget helt fjerde. At genlæse betyder ifølge ordbogen at læse på ny, og formålet med materialet er at motivere eleverne til at give både skriften og tekstlæsningen en chance mere. Alt materialet er udarbejdet, så det henvender sig til unge og voksne mennesker med et stilfuldt grafisk udtryk og et relevant indhold.

Materialet består af et testmateriale og fire arbejdshæfter.
I Bogstavhæftet arbejder eleven med at koble bogstaver og sproglyde. Formålet er at øge elevens fonologiske opmærksomhed. Hæftet vil altså hjælpe eleven til at lægge grundstenene i forhold til at blive en stærkere både læser og skribent.

I Ordhæftet arbejder eleven med hver af de elleve ordklasser, der findes i det danske sprog. Eleven vil således øge sin forståelse for forskellige ords funktioner i en sætning og kan herigennem også opnå øgede kompetencer indenfor generel ordtilegnelse.

I Teksthæfterne arbejder eleven med en række letlæselige noveller om unge og voksne i læsevanskeligheder. Teksterne kan læses selvstændigt, på holdet eller oplæses digitalt med qr-koderne i hæftet, alt efter elevens læseniveau. Efter hver novelle følger en række opgaver, der opfordrer eleverne til at arbejde med både novellens indhold så vel som opsætning. Der er både et hæfte for unge og for voksne.

Genlæs – Lærervejledningen indeholder et teoretisk afsnit og derefter sidevejledning til de fire arbejdshæfter.