facebook-pixel

Genlæs – Teksthæftet til unge

img

Genlæs – Teksthæftet til unge

Fakta om bogen

Titel: Genlæs – Teksthæftet til unge

Udgivelsesdato: 14-11-2023

Sider: 60

Genre: Skole- og lærebøger

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Maria Buck Jensen

Oversat fra: dansk

Illustrationer: Lykke Petersen

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771858112

Genlæs-materialet henvender sig til alle unge og voksne elever med læse- og skrivevanskeligheder uanset, om vanskelighederne skyldes ordblindhed, DLD, manglende undervisning eller noget helt fjerde. At genlæse betyder ifølge ordbogen at læse på ny, og formålet med materialet er at motivere eleverne til at give både skriften og tekstlæsningen en chance mere. Alt materialet er udarbejdet, så det henvender sig til unge og voksne mennesker med et stilfuldt grafisk udtryk og et relevant indhold.

Materialet består af et testmateriale og fire arbejdshæfter.

I Teksthæftet til unge arbejder eleven med en række letlæselige noveller om unge med læsevanskeligheder. Teksterne kan læses selvstændigt, på holdet eller oplæses digitalt med qr-koderne i hæftet, alt efter elevens læseniveau. Efter hver novelle følger en række opgaver, der opfordrer eleverne til at arbejde med både novellens indhold så vel som opsætning. Der er også et hæfte for voksne.

Formålet med Teksthæftet til unge er, at træne læsestrategier og øge elevens selvaccept gennem tekstlæsning om andre unge med læsevanskeligheder.