facebook-pixel

God klassekultur

img

God klassekultur

Fakta om bogen

Titel: God klassekultur

Undertitel: ledelsesredskaber til undervisere

Udgivelsesdato: 09-03-2017

Sider: 280

Genre: Krop, sind og sundhed

Forlag: Frydenlund

Forfatter: Pernille Hedegaard Bøgh & Ditte Gøricke Jensen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771187380
Ebog (ePub)9788772160467

Hvordan skaber du en god læringskultur i din klasse? Denne bog er en værktøjsbog fyldt med tips og tricks til dig, der er lærer på ungdomsuddannelserne og som ønsker at styrke klassens kultur gennem klasseledelse.

Kulturen i en klasse er noget, der skal etableres og arbejdes aktivt med. Manglende motivation, gejst, forberedelse og fokus på opgaven – sammen med lav koncentration og ringe lyst til at lære – går hånd i hånd med en dårlig læringskultur.

Det, man foretager sig i klassen, påvirker de andre, og det, fællesskabet gør, har betydning for den enkelte. Derfor handler det om at stå sammen med de andre i klassen og spille hinanden gode – fuldstændig som en skuespillertrup på et teater. Det kræver anvisninger, tryghed og tydelige forventninger. Til det er der brug for undervisere, som ved, at det kræver led­el­se af klassen og dannelse af god kultur at nå til denne tryghed.

Bogen henvender sig både til dig, der mangler en god idé, og til dig, der har brug for at blive mindet om det, du indimellem glemmer at aktivere i hverdagen. Fokus er lagt på, hvordan både teamet og den enkelte lærer kommer godt i gang med arbejdet og får etableret hensigtsmæssige normer og en god arbejdskultur i klassen.

Ditte Gøricke Jensen og Pernille Hedegaard Jensen ejer sammen firmaet Link I/S, hvor de rådgiver om og laver forløb med fokus på trivsel og gode læringsrum.