facebook-pixel

God mad, let at lave

img

God mad, let at lave

Fakta om bogen

Titel: God mad, let at lave

Undertitel: Husholdningslærerforeningens kogebog

Udgivelsesdato: 01-09-2023

Sider: 688

Genre: Mad og drikke

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forfatter: Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788715090554
Indbundet bog9788715104886
Indbundet bog9788711400005
Indbundet bog9788715085598
Indbundet bog9788711382578
Indbundet bog9788715091445
Indbundet bog9788711264553
Indbundet bog9788778554888
Indbundet bog9788727007892

Et stykke dansk madhistorie.
Kærlighed til hjemmelavet mad har altid været drivkraften bag opskrifterne i God mad, let at lave. Det gælder stadig. Denne 50-års jubilæumsudgave af bogen rummer klassiske danske retter og populære retter fra verdenskøkkenet. Her er alt fra frikadeller og tarteletter med høns i asparges til falafler, kartoffelpizza og grøntsagslasagne. I forhold til de seneste udgaver af bogen, er der tyndet ud i antallet af opskrifter. Det gør bogen mere overskuelig og brugervenlig, samtidig med at alt det bedste er bevaret.
Jubilæumsudgaven af God Mad let at lave er opdateret med de nyeste kostråd og har et øget fokus på at spise grønt, undgå madspild og spare på energien i køkkenet.
Som noget nyt rummer bogen afsnittet “Grønne Hovedretter”, hvor en række grønne retter er samlet, så det er nemt at finde dem, når man gerne vil spise mere grønt i hverdagen.
50-års jubilæumsudgaven af God Mad let at lave er stadigvæk mere end en samling opskrifter. Det er kogebogen, der lærer læseren at lave mad. Her er de grundlæggende metoder forklaret trin for trin – fx hvordan man koger kartofler, svitser grøntsager, steger fisk på panden, rører en fars osv. Derudover rummer bogen alle aspekter af en fornuftig husholdning, såsom energiforbrug, ernæring, klimahensyn og god køkkenhygiejne.
Bogen er skrevet med snusfornuft. Retterne kan laves af alle af let tilgængelige råvarer, der fås i almindelige butikker. Forfatterne bestræber sig altid på at holde antallet af arbejdsprocesser og mængden af opvask på et minimum – det skal være overkommeligt at sætte lækker, hjemmelavet mad på spisebordet, også i en travl hverdag.