facebook-pixel

Grønt smørrebrød

img

Grønt smørrebrød

Fakta om bogen

Titel: Grønt smørrebrød

Udgivelsesdato: 17-05-2022

Sider: 250

Genre: Mad og drikke

Forlag: Alpha Forlag

Forfatter: Kirsten Skaarup

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hardback9788772391052

Det nye grønne frokostbord, 100% plantebaseret fra vegetarkøkkenets grand old lady.
Smørrebrød er et dansk nationalklenodie. I ingen andre lande kender man til rugbrød højtbelagt med pålæg og pynt. Ja, det er nærmest pålæg på pålæg på pålæg. Og skal man følge traditionen, ligger serveringen i fast orden: fisk, kød og det lune, ost … Men tiderne skifter. Flere og flere ønsker at spise mere grønt, og derfor er også det traditionelle smørrebrød på vej ind i en grønnere tid. Grønt smørrebrød er et sandt tag-selv-bord af nye spændende smagsoplevelser og ideer til fremtidens smørrebrød. Her er helt nye typer højtbelagt, for eksempel karamelliserede jordskokker med stegte løg og sprød tangbacon. Her får bagt selleri og græskar et helt nyt, lækkert liv på et gedigent stykke rugbrød, som der også findes opskrift på i bogen. Alle klassikerne er her: plantesild af aubergine eller østershatte, ‘fiske’fileter af panerede pastinakker og lune svampepostejer med surt og knas på toppen. ‘Laksen’ laves af marineret gulerod, og naturligvis er der også en flot tatarmad af rødbede med grønt pynt.
Pressen skriver:
”En formidabel kogebog til alle, der både har kærlighed til det klassiske smørrebrød og til klima, dyr og deres sundhed.” Bogvægten
”Et must i ethvert dansk hjem med respekt for sig selv og dyrene.” Aurora Dyrerettighedsorganisation
”En flot og inspirerende bog, der giver lyst til at spise grønt og leve mere bæredygtigt.” Seniortiden.dk Kirsten Skaarup har siden 1970’erne udgivet en lang række grønne kogebøger. Klassikeren Vegetarisk køkken har solgt over 100.000 eksemplarer i Danmark og er udkommet i flere andre lande. Som den pionér Kirsten er, har hun i flere omgange rejst jorden rundt med rygsæk på jagt efter grønne retter til det danske køkken – en præstation, der i en årrække gjorde hende til formand for Kvindelige Eventyreres Klub.