facebook-pixel

Havnen i gamle dage

img

Havnen i gamle dage

Fakta om bogen

Titel: Havnen i gamle dage

Udgivelsesdato: 10-11-2023

Sider: 103

Genre: Kulturhistorie

Forlag: Wadskjær Forlag

Forfatter: Søren Anton Nyegaard

Serie: Glemte Danskere

ISBN: 9788794162883

Format: Hardback

Havnen i gamle dage af Søren Nyegaard er femte bind i serien Glemte Danskere. Bogen indeholder 7 interviews om livet som havnearbejder. Erindringerne strækker sig fra Christians, der startede i havnen før 2. verdenskrig og til Eriks, der først sluttede sit arbejdsliv i 2010.

Jobbet som havnearbejder har i løbet af årene forandret sig radikalt. Der er stor forskel på gårsdagens løsarbejdere, der med deres “rødspætter” sjakvis gik løs på sækkene og vore dages fastansatte maskin- og kranførere, der i ”ensom majestæt” kører rundt med 30 tons container. Gårsdagens havnearbejde skabte et enestående miljø, sin helt egen verden. I havnen endte folk fra mange andre erhverv og her var plads til særlinge, som ikke kunne finde sig til rette andre steder.
De største forandringer inkluderer Af-industrialiseringen af København, overgangen fra at løfte og bæretungt til container og kran, oprustning af maskiner og nedrustning af arbejdere fra en havn på flere tusinder arbejdere til under 100 i dag, og overenskomst fra løsarbejder til fastansat.
Bogen er støttet af Vellux Fonden