facebook-pixel

Historien om Homfle

img

Historien om Homfle

Fakta om bogen

Titel: Historien om Homfle

Udgivelsesdato: 14-07-2023

Sider: 72

Genre: Børnebøger

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Morten Glipstrup

ISBN: 9788776082376

Format: Hæftet

Dette er historien om, hvordan en lille, rund mand ender i et stort eventyr.    Mandens navn er Homfle. Han bor på et bjerg – det kalder han det i hvert fald selv, men det er nok nærmere en bakke.

På en helt almindelig dag opdager han, at nogen eller noget har stjålet hans grønsager fra haven. Dette fører Homfle ud på, hvad der viser sig at være en større færd, hvor han møder konger og hekse, kæmper og trolde og nogle af de ting, der ligger der midt imellem.
Uddrag af bogen 
“Plask!” sagde det, og en stor spand blev smidt i søen, så vandets spejlglatte overflade blev forstyrret og lavede mange små bølger. Skyggen hissede ad vandet og hev sin spand til sig med et hånligt “ha”, som var mørkt og dybt, ”ha”, nærmest ondt og modbydeligt. Homfle sad og tænkte: “Jeg har aldrig hørt et grin være så hadefuldt, hvad kan det være?” Homfle blev nysgerrig, men samtidig kunne han mærke en anden følelse. Han var bange, for første gang i sit liv, var han faktisk rigtig bange.
Men heldigvis var Homfles nysgerrighed større end hans frygt. Da den store, onde skygge begyndte at gå tilbage, hvor den kom fra, hviskede Homfle sagte til Bold: “Lad os følge efter den. Jeg vil vide, hvad det er for en.”
Om forfatteren 
Morten Glipstrup er født og opvokset i Helsingør. Han er far til tre børn, uddannet pædagog og har arbejdet med børn og unge igennem de sidste ti år. Han har altid interesseret sig for at skrive, og fantasien har aldrig fejlet noget. Han har skrevet både digte og eventyr, siden han var lille. Fantasyuniverset har altid været et helle, hvor han har kunnet forsvinde hen, og hvor fantasien har kunnet få fritspil. Morten er inspireret af J.R.R. Tolkiens værker samt A.A. Milnes fortælling om Peter Plys. Morten er derudover også rollespilsinteresseret og har taget inspiration fra Dungeons and Dragons til denne bog.