facebook-pixel

Hjulspor

img

Hjulspor

Fakta om bogen

Titel: Hjulspor

Undertitel: Jorden rundt i kørestol

Udgivelsesdato: 23-05-2024

Sider: 330

Genre: Rejseerindringer

Forlag: Forlaget Globus

Forfatter: Anna le Dous

ISBN: 9788797487600

Format: Hardback

“Der er langt ned. Det er ikke noget for mennesker med højdeskræk, men det handicap har jeg heldigvis ikke. Så langt øjet rækker, ser jeg muren sno sig op og ned gennem det bjergrige landskab. Jeg lukker øjnene et kort øjeblik. Og åbner dem igen. Det ér virkeligt. Jeg gjorde det!”

Allerede som barn drømmer Anna le Dous om at opleve verden udenfor Danmark. Hun har muskelsvind, sidder i elektrisk kørestol og er afhængig af hjælp 24 timer i døgnet. At komme op i et fly eller ombord på et tog er yderst besværligt. Alligevel lykkes det hende at komme til lande som Brasilien, Kina, Cuba, Iran … Her oplever hun, hvordan andre mennesker lever og forholder sig til mennesker med handicap. I bogen fortæller Anna le Dous om at blive mødt med bemærkninger som ”det kan ikke lade sig gøre” og om at blive ved med at se muligheder fremfor begrænsninger.
HJULSPOR er en anderledes rejse- og livsfortælling om at rejse med et fysisk handicap og nyde livet med den udsigt, man har – uanset om det er fra toppen af et bjerg eller for enden af en trappe.