facebook-pixel

Holocaust – en kommenteret kildesamling

img

Holocaust – en kommenteret kildesamling

Fakta om bogen

Titel: Holocaust – en kommenteret kildesamling

Udgivelsesdato: 14-11-2023

Sider: 168

Genre: Historie, kultur, religion og filosofi

Forlag: Frydenlund

Forfatter: Palle Andersen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788772167824

Bogen her indeholder 116 kildetekster og statistikker og illustrationer om Holocaust. Kilderne er alle kommenteret for at sætte dem ind i deres historiske sammenhæng.

Bogens fagredaktør, Palle Andersen, indleder med en introduktion til begrebet Holocaust, jødeforfølgelserne og de nazistiske beslutningstagere, der stod bag folkemordet. Opbygningen er herefter kronologisk-tematisk for at sætte fokus på den konstante skærpelse af jødeforfølgelsen fra 1933 til 1945: Fra diskrimination og udstødelse over vold og forarmelse – og fra 1942 systematiske drab.

Bogen forsøger, så langt kilderne tillader det, at se jødeforfølgelse og Holocaust fra børns og unges perspektiv. En række af kilderne er aldrig tidligere blevet trykt på dansk.

HOLOCAUST – EN KOMMENTERET KILDESAMLING er målrettet historieundervisningen i udskolingen, på stx, hf og VUC.

PALLE ANDERSEN (født 1955) er historiker. Han har tidligere udgivet en lang række bøger om nazismen og Holocaust, bl.a. Polen og Holocaust – polsk antisemitisme (Ellekær, 2018) og Holocaust – mordet på de europæiske jøder (Ellekær, 2000). Sammen med Mona Jensen har han skrevet Tyske krigsforbrydelser 1939-1945 – og den danske illegale presse (Syddansk Universitetsforlag, 2015).