facebook-pixel

Hr. Tydelig

img

Hr. Tydelig

Fakta om bogen

Titel: Hr. Tydelig

Udgivelsesdato: 22-09-2023

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Batzer & co.

Forfatter: Olga Tokarczuk, Joanna Concejo (ill.)

Oversat af: Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad

Oversat fra: Polsk

Illustrationer: Joanna Concejo

ISBN: 9788793993471

Format: Hardback

Der var engang en mand som var meget tydelig. Man be­høvede blot at betragte hans ansigt et øjeblik, så glemte man det aldrig igen. Så snart han trådte ud på gaden blev han genkendt, alle smilede og vinkede til ham. Hr. Tydelig var særdeles tilfreds med sit udseende og så sig tit i spejlet. Han købte en supertelefon med et avanceret kamera og tog et utal af selfies.

Men en dag da han ser sig selv i spejlet, opdager han pludselig at hans ansigtstræk er begyndt at falme. Hans før så tydelige ansigt er nu mere eller mindre udvisket.Hr. Tydelig indleder en jagt på at få sit markante ansigt tilbage, men det skal vise sig ikke at blive nogen billig affære.
I Hr. Tydelig tager Olga Tokarczuk og Joanna Concejo (forfatterne til Den fortabte sjæl) os med ind i et fiktivt univers der ligner vores moderne verden, i en tid der er styret af grænseløs individualisme, overdreven selvfremstilling og en altopslugende søgen efter popularitet.
Olga Tokarczuk (f. 1962) er en af de mest læste og anmelderroste forfattere i sit hjemland og har fået et stort internationalt gennembrud med sine romaner om kærlighed, angst og fortvivlelse over tilværelsen. I 2018 fik hun som den første polske forfatter the Man Booker International Prize og i 2019 blev fik hun Nobelprisen i litteratur for 2018.
Joanna Concejo (f. 1971) er uddannet på the Academy of Fine Arts i Poznan. Har siden 1994 boet og arbejdet i Paris. Hun har vundet en række priser for sin kunst og sine bogillustrationer.