facebook-pixel

Hvem passer på chefen?

img

Hvem passer på chefen?

Fakta om bogen

Titel: Hvem passer på chefen?

Undertitel: Bogen om ledertrivsel

Udgivelsesdato: 17-01-2024

Sider: 194

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Lill Palmblad & Louise Dinesen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771855104

Der er alt for lidt fokus på lederes arbejdsmiljø og trivsel. Det skal der laves om på!

Ledere er som alle andre beskyttet af arbejdsmiljølovgivningen, men det udmønter sig sjældent i konkrete strategiske indsatser – til trods for, at lederjobbet i dag udføres i et højrisikoarbejdsmiljø med mange belastende faktorer. Ofte ses lederen som en funktion frem for en person, måske endda en multifunktion, som forventes at fikse både trivsel og resultatskabelse omkring sig.

Men ledere kan belastes som alle andre. Energi og handlekraft går tabt, når lederes arbejdsmiljø og trivsel er under pres. Det rammer organisationers resultater, og det rammer liv – ikke kun ledernes egne, men også medarbejdernes.

Ledertrivsel handler ikke kun om travlhed, arbejdsmængde og tidspres, men om velvære, tilfredshed og engagement i det ledelsesmæssige virke. Det giver langt bedre mulighed for at håndtere de belastninger og udfordringer, som arbejdet med ledelse indebærer.

Med baggrund i forskning og ud fra mange års praktisk og faglig erfaring med ledelse giver de to forfattere i denne bog deres bud på en strategisk indsats for at øge ledertrivslen – til gavn for alle.