facebook-pixel

Hvert skridt som det er

img

Hvert skridt som det er

Fakta om bogen

Titel: Hvert skridt som det er

Udgivelsesdato: 21-08-2023

Sider: 100

Genre: Digte

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Mona Larsen

ISBN: 9788776084219

Format: Hæftet

Der er ikke noget opmærksomhedsøkonomi over denne bog. Og mens Meta, Google, TikTok og resten af industrien øger profitten, har den taget sine egne skridt og dømmer ingen.

Tågen, vinden bærer bort, er så måske nok en tech-tåge, men også tågen, der indhyller en forårssol med en elg i en svensk skov, nogle blade, der drypper. Men aldrig med en haijin, der på traditionel vis kun tæller stavelser om ”natur-naturen”, som om der findes noget, der ikke er natur?
Vor tid er en polariseret, fremmedgjort tid, og haikuets mange relaterede former beskæftiger sig med samfundet her og nu, iblandet et bevidst kritisk blik. Tag ikke fejl, kære læsere, det behøver ikke være ensformigt og kedeligt. Her dissekeres ikke frøer med stavelser.

Uddrag af bogen
Mor
smuldrede cigaretter og småkager
Jeg voldnulrer
en kleenex
i frakkelommen
Om forfatteren 
Mona Larsen (f. 1948) har siden 1970’erne været anerkendt sanger og tekstforfatter i dansk musik. I jazzen har hun indspillet med store danske som internationale navne og har vundet priser. Seneste CD-udgivelse er Grains of Sand fra 2009. Som medlem af Dansk Forfatterforenings Lyrik- og Haikugruppe har hun udgivet flere samlinger. Mikropoesien udforskes i forsøget på at skubbe grænserne for det moderne vestlige haiku med nærværet som udgangspunkt i den virkelighed, der opleves her og nu.