Familie – hvad betyder det lille ord egentlig? Hvordan ser din familie ud? Er det far, mor og børn? Bor dine forældre sammen eller hver for sig? Og hvordan kan det egentlig gå til, at man pludselig får nye forældre?    Herta går i klasse med sin bedste ven, Haris. De spiller fodbold og elsker at lufte hund rundt om mosen. Haris holder snoren, og Herta samler lort op. Men det er ikke alt lort, der kan samles op i en pose og smides ud. Indimellem kan det hele også bare være lidt noget lort, og hvad gør man så? Med et bliver der vendt op og ned på Hertas liv, og hendes familie bliver aldrig den samme.    Hvordan får man nye forældre? er en anderledes børnebog, hvor du skal være med til at regne ud, hvordan det går til, at Herta pludselig får nye forældre.   
Om forfatter og illustratorGitte Søby Madsen (f. 1988) oplevede som barn – ligesom bogens hovedperson – at få rusket rundt i sin families konstruktion. Gitte er uddannet cand.mag. i dansk og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og arbejder i dag som gymnasielærer. Hun bor med sin familie i Skovlunde og holder af at skrive og tegne. Hvordan får man nye forældre? er Gittes anden børnebog.       
Joan Glintborg Vissing (f. 1988) er illustrator og designer og uddannet cand.design i kommunikationsdesign fra Designskolen Kolding. Joan bor i dag i Ikast med sin familie.        Gitte og Joan var klassekammerater i 8.klasse i Sdr. Felding. De tegnede begge kruseduller i skolebøgerne. Hvordan får man nye forældre? er deres første fælles bogprojekt.  

Fakta om bogen
Titel: Hvordan får man nye forældre?
Forfatter: Gitte Søby Madsen
Illustrator: Joan Glintborg Vissing
Sider: 56
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Anne Koch Rasmussen
Omslagsillustrator: Joan Glintborg Vissing
Forlag: Forlaget mellemgaard