facebook-pixel

Hvordan løser vi fremtidens fertilitetsproblemer?

img

Hvordan løser vi fremtidens fertilitetsproblemer?

Fakta om bogen

Titel: Hvordan løser vi fremtidens fertilitetsproblemer?

Udgivelsesdato: 09-02-2023

Sider: 58

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Informations Forlag

Forfatter: Lone Schmidt & Anja Pinborg

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788794272537

Mange kvinder og mænd får ikke de børn, de ønsker sig – infertilitet er den næsthyppigste kroniske sygdom blandt folk i den reproduktive alder. Alligevel behandler vi fortsat infertilitet, som om det var et luksusproblem og ikke en sygdom: Over halvdelen af alle fertilitetsbehandlinger varetages i den private sektor, hvilket skaber en enorm ulighed i behandlingstilbuddet. Hvis vi skal styrke den reproduktive sundhed, kræver det mere oplysning henvendt til unge, strukturelle forandringer samt opdaterede rammer for behandling i offentligt regi.

Lone Schmidt er læge og professor mso i nedsat frugtbarhed og folkesundhedsvidenskab ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

Anja Pinborg er professor i gynækologi og obstetrik og ledende overlæge på Afdeling for Fertilitet på Rigshospitalet. Anja Pinborg er desuden assisterende redaktør for Ugeskrift for Læger. Moderne Ideer er støttet af Lundbeckfonden, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond. I bøgerne gør førerende forskere deres viden tilgængelig og leverer deres bud på, hvordan vi løser tidens største udfordringer. Anmeldelser: ”Imponerende bog om barnløshed.” ⭐⭐⭐⭐⭐ – Sundhedspolitisk tidsskrift
”Forfatterne får sat en vigtig sundhedsudfordring på dagsordenen” – Ugeskrift for Læger