facebook-pixel

I dag flytter vi – sagde nissen

img

I dag flytter vi – sagde nissen

Fakta om bogen

Titel: I dag flytter vi – sagde nissen

Udgivelsesdato: 22-03-2023

Sider: 452

Genre: Biografier & erindringer

Forlag: Saga

Forfatter: Carl Hansen Fahlberg

ISBN: 9788726856491

Format: Hæftet

Efter en hård opvækst i et af Københavns mest trøstesløse proletarkvarterer går den unge håndværker Kaj Halvdan på valsen i Tyskland, Østrig og Italien, hvor han tilegner sig så mange sprogkundskaber og evner, at han senere i Danmark kan tage translatøreksamen i tysk og påbegynde en blændende karriere inden for politiet. Men Kaj glemmer aldrig sin hårde opvækst og føler stadig medlidenhed og slægtskab med de ulykkelige skæbner, der ikke slap ud af elendigheden. Den sociale uretfærdighed rammer ham som en hammer igen, da han bliver tiltalt for homoseksuel opførsel og er ude af stand til at forsvare sig.

“I dag flytter vi – sagde nissen” er anden del af Carl Hansen Fahlbergs erindringsromantrilogi, som indledes med “Et barn blev korsfæstet”. Desværre nåede forfatteren ikke at skrive sidste bog inden sin tragiske død i 1939.

Carl Hansen Fahlberg (1870-1939) var en dansk forfatter, der kæmpede sig op fra en udsigtsløs proletaropvækst i de mørkeste dele af København til en strålende karriere i politiet. Han var en vigtig stemme, da man omkring århundredeskiftet forsøgte at råbe folk op for at fortælle dem om den gennemgribende sociale uretfærdighed og fattigdom i byerne. Carl Hansen Fahlberg var homoseksuel og kom i 1906 i fængsel efter at have tilstået homoseksuel opførsel. Derefter emigrerede han til USA og vendte først tilbage til Danmark igen i 1934. Fem år senere begik han selvmord, tynget af en dyb depression.