Verden er i stigende grad utænkelig – en verden med globale katastrofer, nye pandemier, tektoniske skift, mærkeligt vejr, oliedækkede havflader og den dunkle og konstant lurende trussel om udryddelse. Trods vores dagligdags bekymringer, behov og ønsker bliver det stadig sværere at forstå den verden, vi lever i og er del af. At stå over for denne tanke er at stå over for en absolut grænse for vores evne til i det hele taget at få en fyldestgørende forståelse af verden.

 

Sådan indleder Eugene Thacker I denne planets støv – der netop undersøger den menneskelige tankes grænse; hvordan tænker vi det utænkelige? Gennem dæmonologi, okkultisme, mystik og genren overnaturlig horror samt filosofisk nihilisme og pessimisme undersøger Thacker filosofiens rædsel: At vi mennesker lever på et støvkorn i et uendeligt kosmos, på en planet uden mening og i en verden, der dybest set er indifferent i forhold til menneskets behov, håb og kampe.

 

Eugene Thacker er filosof, digter og professor i mediestudier ved The New School i New York. Han kaldes kosmisk pessimist og hans arbejde kan associeres med den spekulative realisme.

Fakta om bogen
Titel: I denne planets støv
Undertitel: Filosofiens horror
Forfatter: Eugene Thacker
Originaltitel: In the Dust of This Planet [Horror of Philosophy, vol 1]
Originalsprog: eng
På dansk ved: René Jean Jensen
Sider: 186
Omslag: Hardback
Omslagsgrafiker: Clara Birgersson
Forlag: Forlaget Mindspace