Langt ude i skoven et sted i Alsace i det nordøstlige Frankrig har Gloria søgt tilflugt sammen med døtrene Loulou og Stella i mormorens gamle hus. Men hvorfor egentlig?
For at finde ud af det må vi tilbage til dengang, hvor Gloria boede i et blåt skur ved den franske riviera og serverede pizzaer på sin højtelskede onkel Gios strandbar. Dér hvor hun mødte Samuel, pigernes far, med det fløjlsbløde blik og et vist talent for handel med spilledåser og stjålne kunstgenstande. Og dér hvor Santini, farens advokat med det katteagtige smil, tog Gloria under sine vinger, da faren døde.
I Alsace begynder Loulou at se spøgelser, naboens bidske hunde dør under mystiske omstændigheder, og hvad er det i grunden for en trussel, Gloria flygter fra? Ingen er bange for folk, der smiler; Véronique Ovaldé har uden tvivl smilet bredt, mens hun fortalte sin historie.
”Tag jer i agt for folk, der smiler … så er I advaret.”FEMME ACTUELLE
”Umulig at lægge fra sig, når man først er begyndt.”RTL
Om forfatteren:
Véronique Ovaldé (f. 1972) er en af Frankrigs mest læste forfattere, kendt og elsket for sit poetiske og fantasifulde fortælleunivers. Hun debuterede i år 2000 og har siden udgivet både romaner, noveller, børnebøger og grafiske romaner, flere af dem prisbelønnede. På dansk er tidligere udkommet Fugleliv (2014) og Vi er efterkommerne af de hekse, I ikke fik brændt (2018).

Fakta om bogen
Titel: Ingen er bange for folk, der smiler
Forfatter: Véronique Ovaldé
Originaltitel: Personne n’a peur des gens qui sourient
Originalsprog: fre
På dansk ved: François-Eric Grodin
Sider: 252
Omslag: Hæftet
Forlag: Forlaget Etcetera