Bogholderen Helga, hvis hverdag handler om tal, er paradoksalt nok mest optaget af bogstaver. Hun får til opgave at skrive en energirapport på sit arbejde, der handler om visioner, altså om fremtiden. Men hun (gen)skriver samtidig også en 20 år gammel drabshistorie, som peger mod fortid og død. Helga er ikke ubetinget elskelig. Hun er islænding og en ener. Hendes loyalitet har rettet sig mod de døde og hæger om en dræbt veninde på bekostning af alt levende. Ubønhørligt drives hun frem af behovet for at komme overens med fortiden og oplever, at man må sætte ord på for at lægge hadet bag sig. Skriften oplader hende, samtidig med at den truer med at kortslutte både hende og familien. Jagten på et liv med levende sætter ind. En tømrer, som Helga ønsker at tilintetgøre, en rejse til Nordøstisland og nedskydningen af en hest tilbyder læseren spænding og Helga heling.       
Uddrag af bogen  Senere under afhøringen på politigården fortalte man mig, at hun var blevet skudt i hovedet, og ville vide, om Helena havde nogen fjender? Fjender? Helena? Jeg bærer selv et lille sår i hovedet. Det har været der helt fra før drabet. Det stammer fra engang på en rejse, hvor jeg blev voldsomt syg og tabte meget hår. Skorpen fra såret piller jeg jævnligt af. Som andre plejer deres haver, plejer jeg mit sår. Det giver mig en slags ro at vide, at der er noget fra tiden med Helena, som stadig eksisterer på mig. Når smerten rykker ind i min krop, fjerner jeg skorpen, helt til det bløder. Sådan kommer jeg igennem dage som i dag. Morgenen efter gør det ondt, når det varme vand rammer hovedbunden hårdt i bruseren. Alligevel fortsætter såret og jeg med at følges. Er flere årtier væk fra smerten, og alligevel er den lige dér – i et sår, i hans taske, hans mangel på blik, hans færden på min station i dag.
Om forfatteren Heidi Philipsen (f.1971) er opvokset på Bornholm og uddannet inden for sprog, litteratur og medier. I dag bor hun på Fyn og arbejder som lektor i medievidenskab og kreativitet ved Syddansk Universitet. Til daglig underviser hun bl.a. manuskriptforfattere. Heidi har udgivet mange mediefagbøger, mens Jagtsæson er hendes debutroman. Den udgør et eftertænksomt drama med en snert af krimi, der jagter dét at slippe fortiden fri for at overkomme nutiden.

Fakta om bogen
Titel: Jagtsæson
Forfatter: Heidi Philipsen
Sider: 202
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget mellemgaard