facebook-pixel

Jeg vil strikke dagen blå

img

Jeg vil strikke dagen blå

Fakta om bogen

Titel: Jeg vil strikke dagen blå

Undertitel: Farver og teknik

Udgivelsesdato: 11-08-2023

Sider: 96

Genre: Håndarbejde

Forlag: Lillestrik

Forfatter: Lene Randorff

ISBN: 9788797446614

Format: Spiralryg

Farver betyder meget når vi strikker. Jeg har mødt mange, der har sagt, at de har svært ved at sætte farver sammen til en trøje. Jeg har også hørt, at strikkebutikker oplever, at de oftest sælger garn i netop den farve, de har strikket en trøje op i til udstilling i butikken. Mange har svært ved at forestille sig trøjen i en anden farve.

I denne bog finder du et afsnit om farvelære. Jeg har skrevet et afsnit om farvernes betydning, og hvordan en farvecirkel er bygget op. Desuden har jeg arbejdet med flere metoder, til hvordan du kan vælge farver til dit næste strikkeprojekt. Der er forskellige måder du kan lade dig inspirere til at strikke striber. Jeg viser også, hvordan du kan bruge et hjælpemiddel som vikleprøver til dit farvevalg.

Desuden finder du 9 design med masser af farver. Her har jeg brugt nogle af begreberne til farvevalg i min proces. Jeg har brugt forskellige strikketeknikker til at vise, hvordan du strikker med mange farver. Der er teknikker som: Intarsia, Jacquardstrik, Ladderback og Vævestrik. Alle teknikkerne har jeg beskrevet både med ord og med en video. Så kan du nemt komme i gang.

Måske synes du at jeg har valgt nogle vilde farver til mine designs. Men jeg har villet udfordre dig. Så jeg håber du måske er mere modig næste gang du vælger farver