I et klart og objektivt sprog fortæller denne bog en mærkelig og foruroligende historie. Det er, som om en hemmelig kraft leder hovedpersonerne frem til deres mødested netop denne nat. Alt foregår i en verden præget af vold, angst, smerte og vanvid. Gonçalo M. Tavares kombinerer en opsigtsvækkende fortælling fyldt med overraskende iagttagelser af den menneskelige natur med magtudøvelsens forskellige mekanismer.

Ernst Spengler er alene om natten den 29. maj. Han er på nippet til at kaste sig ud ad vinduet. Men så ringer telefonen.

Den trediveårige Mylia er hjemme i sin lejlighed og har mange smerter. Hun har en terminal sygdom. Hun forlader lejligheden for at lede efter en kirke, der er åben.

Siden krigens slutning har Hinnerk Obst ikke kunnet gå på gaden uden at blive angst. På grund af sit særegne udseende bliver han regnet for at være en morder. Også han vandrer omkring i gaderne denne nat.

Theodor Busbeck, læge og Mylias eksmand, forlader sin lejlighed klokken tre om morgenen for at finde en prostitueret.

Priser og udmærkelser
2009    Prix Cévennes, France, award for the Best European Novel
2007    Prêmio Portugal Telecom de Literatura em Língua Portuguesa
2005    Prêmio José Saramago
2004    Prêmio LER/Millennium BCP

“JERUSALÉM is a great book, and truly deserves a place among the great works of Western literature. Tavares has no right to be writing so well … One feels like punching him.”
José Saramago, nobelpristager

Fakta om bogen
Titel: Jerusalem
Forfatter: Gonçalo M. Tavares
Originaltitel: Jerusalèm
Originalsprog: por
På dansk ved: Tine Lykke Prado
Serie: Roman
Sider: 239
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Paolo Niutta
Omslagsillustrator: Paolo Niutta
Forlag: Editorial Aurora Boreal