Det er nemt at komme ud på et sidespor, særligt hvis familien ikke er nærværende og opmærksom. Børn kan nemt føle sig ensomme og overladt til sig selv og derfor lette ofre for kriminalitet. At mangle en at se op til, beundres af og følelsen af at være en del af noget. Jonas er en 12-årig dreng, som kommer fra landsbyen Vindinge, hvor han er vokset op. Her har han en stor omgangskreds og er en meget vellidt, fornuftig dreng. Men da hans far bliver fyret som murerarbejdsmand og begynder at drikke, er der ikke længere råd til at blive på gården. Familien flytter til det indre København, byen, hvor de unges grænser bliver udlevet. Her er en dreng som Jonas et let offer. Jonas er ofte udsat for vold fra sin far, som dagligt sidder på værtshus, imens mor er på arbejde og lillesøster Anna i børnehave. En dag møder Jonas Kurt, som er leder af banden ”Dragens Kløer”. Kurt står med en smøg i kæften og glor undersøgende på Jonas, imens han siger: ”Hvad så, bror lort!”
Uddrag af bogen Jonas kikkede op mod køkkenvinduet. Gad vist, hvad klokken er, tænkte han. Det var ved at blive for koldt. Han satte hænderne ned i lommerne på den slidte cowboyjakke og slog kraven op om ørene og begyndte at gå ned imod ”Den lune kælder”, for der vidste han, at der hang et stort ur, godt nok var det spejlvendt, men han vidste, hvordan man skulle se det … ”Sådan er det på værtshuse,” havde far engang sagt, men Jonas havde aldrig forstået hvorfor. Jonas kikkede ind ad vinduet, i det samme kom hans far ”dinglende” ud ad døren. ”Hvad fanden, knægt, står du der og lurer!” råbte hans far, og SLASK! Så sad der 5 fingre på Jonas’ kind … ”Jamen far!!” råbte Jonas, ”jeg ville jo bare se, hvad klokken var.” ”Se så at komme afsted, knægt, inden du får flere,” råbte hans far. Jonas løb alt, hvad han kunne, satte en hånd op på den forslåede kind, som sved, og var helt varm, tårerne trillede.      
Om forfatteren Helle Marianne Dyrholm har, siden hun lærte at skrive, haft en stor forkærlighed for at lege med ord, som blev til digte, historier og sange. Hun er mor til tre og bedstemor til syv børn. Foruden sit forfatterskab har hun en anden passion, som er at stå foran kameraet som amatørskuespiller og model.

Fakta om bogen
Titel: Jonas og Dragens Kløer
Forfatter: Helle Marianne Dyrholm
Sider: 72
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget mellemgaard