facebook-pixel

Jonnas jordbær

img

Jonnas jordbær

Fakta om bogen

Titel: Jonnas jordbær

Undertitel: Lignelsen om arbejderne i vingården

Udgivelsesdato: 12-10-2023

Sider: 40

Genre: Børnebøger

Forlag: Bibelselskabet

Forfatter: Kim Fupz Aakeson

Serie: Fupz'ke lignelser

ISBN: 9788772322827

Format: Hardback

Jonna har en kæmpestor mark med en masse jordbær – mange flere end hun selv kan plukke. Derfor ansætter hun en flok jordbærplukkere, inden fugle og snegle æder alle bærrene. Men selvom jordbærplukkerne plukker alt, hvad de kan, så går det stadig lidt for langsomt, så Jonna skynder sig ud for at finde endnu en flok jordbærplukkere. Og så bliver der ellers plukket, lige indtil alle jordbærrene er i bakker. Alle er glade, det eneste der mangler nu er, at den første flok jordbærplukkere og den anden flok jordbærplukkere skal have deres løn. Og så starter balladen …

Nye historier i serien Fupz’ke lignelser, hvor Kim Fupz Aakeson gendigter klassiske bibelske lignelser – her lignelsen om arbejderne i vinmarken.
Kim Fupz Aakeson er kendt af både børn og voksne for sine fantasifulde fortællinger, skæve humor og sproglige overskud.
I serien ”Fupz’ke lignelser” har han fået til opgave at gendigte bibeltekster, nemlig nogle af Jesus’ lignelser fra Det Nye Testamente. Forfatteren har sat scenen i dagens Danmark, men fortællestruktur og temaer er hentet fra Det Nye Testamente.
Lilian Brøgger har illustreret med overskud og fantasifuldhed. Hun står bag en perlerække af anmelderroste og prisvindende børne- og voksenbøger. Den originale bibelske tekst er gengivet bagest i bogen Fupz’ke lignelser er oplagte til højtlæsning i familien, hvor de kan give anledning til gode snakke om store emner, moral og etik.
De tre nyeste bøger i serien er Jonnas jordbær, Lånehajen og Og så var Malte væk.
Tidligere er udkommet: Det store party, Næste og Per, Poul og farmand.