facebook-pixel

Juleaftens sange

img

Juleaftens sange

Fakta om bogen

Titel: Juleaftens sange

Undertitel: I 24 kapitler og et sanghæfte

Udgivelsesdato: 04-10-2022

Genre: Musik, film og teater

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Phillip Faber & Rikke Hyldgaard

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788740073249
Lydbog til download9788740080414

Én aften på året har sin helt egen sangskat: juleaften. I denne bog går Phillip Faber på jagt efter juleaftens største sange og fortæller deres unikke historie.
Med det formål at samle et komplet hæfte med de allermest kendte og elskede sange og salmer til dansen om juletræet drager Phillip Faber på eventyr i julesangenes historie. Hvad synger vi? Hvor kommer sangene fra? Og hvorfor har de stort set ikke ændret sig de seneste mange generationer?
Sangene viser sig at indeholde en skjult skat af fortællinger og ny viden om vores jul. Phillip beretter om mystiske komponister og tager os bl.a. med til Nyhavn, til juleaften hos familien Faber i 1848 og tilbage til 1600-tallet, hvor ”Nu er det jul igen” lød fra gård til gård. Hver enkelt af de elskede sange og salmer studeres i forsøget på at forstå deres hemmeligheder, give ny viden og gøre denne samling af juleaftens sange fuldendt. At synge juleaften giver os nemlig mere end glæden ved at holde hinanden i hånden og synge sammen, når vi går om træet. Julesangene rækker mange slægtled tilbage og forbinder os i traditionen – på tværs af generationer, tid og tro.
Bogen er bygget op som en julekalender i 24 små kapitler, så læseren hver dag kan ”åbne en låge” til en ny fortælling om traditionerne, historien og sangene. Når juleaften oprinder, kan de otte ens sanghæfter bruges, mens hele familien skal danse om juletræet. Sange og salmer er bragt i deres fulde længde, nogle steder med en anbefaling, hvis man ønsker at springe vers over.