facebook-pixel

Kærlighedens åbenbaring

img

Kærlighedens åbenbaring

Fakta om bogen

Titel: Kærlighedens åbenbaring

Udgivelsesdato: 23-06-2023

Sider: 239

Genre: Religion

Forlag: Boedal

Forfatter: Julian af Norwich

Oversat af: Louise Øhrstrøm

Oversat fra: Engelsk

ISBN: 9788793062498

Format: Hardback

Julian af Norwichs Kærlighedens åbenbaring er den første engelske prosatekst, vi med sikkerhed ved er forfattet af en kvinde. Det er en unik og smuk beskrivelse af de visioner, som Julian modtog, da hun lå dødeligt syg i 1373 – og hendes egne refleksioner over dem.

Værket betragtes som et af de vigtigste inden for kristen middelaldermystik og har de seneste år fået en renæssance som åndelig, teologisk og litterær læsning. Selvom teksten er over 600 år gammel, er der mange, der finder inspiration og trøst i Julians budskab om, at ”alt skal blive godt”.
Julian af Norwich (1342-ca.1416) skrev to versioner af Kærlighedens åbenbaring med tyve års mellemrum, hvor hun levede som rekluse i St. Julian’s Church i Norwich, som hun er opkaldt efter. For første gang er begge versioner oversat fra Middle English til dansk.
Bag oversættelsen står Louise Øhrstrøm, som også har skrevet en grundig introduktion til værket. Udgaven er desuden forsynet med et forord af professor i middelalderhistorie, Brian Patrick McGuire, og et efterskrift af Sr. Anna-Maria Kjellegaard.