facebook-pixel

Kaffe & østers

img

Kaffe & østers

Fakta om bogen

Titel: Kaffe & østers

Undertitel: En biografi om Signe Nordal fortalt til Bodil Johanne Jørgensen

Udgivelsesdato: 15-09-2023

Sider: 178

Genre: Biografier & erindringer

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Bodil Johanne Jørgensen

ISBN: 9788776083571

Format: Hæftet

Kaffe & østers er et portræt af iværksætteren Signe Nordal og udviklingen i firmaet Nordal. Fortællingen er et korsstingsbroderi, der viser den gode fortælling om barndom, ungdom og en traditionel kernefamilie i et parcelhus. Men idyllen brydes. Signe bliver efter en skilsmisse forelsket i en ny mand og ”fuldstændig solgt” til en voldelig kæreste. I virksomheden har hun succes, mens hendes privatliv ligger i ruiner. I firmaet dækker hun over volden. Signe kommer efter flere års forsøg ud af det voldelige forhold med erfaringer om grænseoverskridende kontrol, magt og afmagt. Efter bruddet oplever hun en stalkingperiode på halvandet år. I den tid vidste Signe aldrig, hvad hun kom hjem til, og derfor havde hun i en periode ansat en privat vagt i sit hjem. I bogen fortæller Signe, at det på trods af en helt almindelig opvækst i velfærdssamfundet kan ske, at man bliver blind og forelsket og ikke ser tegn på manipulation og kontrol fra ens kæreste, men tolker det som beskyttelse og omsorg. Han ville jo bare passe på mig. Jeg følte mig feminin og var ikke opmærksom. Men jeg skulle blive klogere, siger Signe.

Uddrag af bogen
”Min familie og jeg tog sagen i egen hånd. Kevin var ansat vagt hos os i flere måneder. Selvom Kevin var en god mand, så var det også hårdt med en fremmed mand i huset alle døgnets 24 timer. Det var selvfølgelig dyrt at have ansat en professionel vagt døgnet rundt. Men det var den bedste løsning. Og det var nødvendigt. Kevin var en rå type, der havde prøvet lidt af hvert. Han kom herud og sad udenfor huset på en havestol, drak øl, røg joints og smøger. Men han passede godt på mig. Da han kom hjem til mig første gang, krammede han mig og tog impulsivt om mig, som en slags beskytter, og sagde: ”Du ryster jo, lille pige. Jeg kommer for at passe på dig.”
Jeg var psykisk udfordret, utryg og bange. Jeg trængte til omsorg og til én, som kunne passe på mig. Så jeg kunne komme til kræfter igen…

Om forfatteren 
Forfatter, foredragsholder og eventyrer Bodil Johanne Jørgensen er en af de mest berejste kvinder i Danmark. Hun har rejst i 122 lande og 18 territorier. Og holder foredrag om rejselivet, livskvalitet og det gode liv. Denne bog er forfatterens ottende.