facebook-pixel

Kameliadamen

img

Kameliadamen

Fakta om bogen

Titel: Kameliadamen

Udgivelsesdato: 07-02-2023

Sider: 261

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Alias Forlag

Forfatter: Alexandre Dumas den yngre

Illustrationer: Rikke Aarøe Carlsen

ISBN: 9788794001373

Format: Hardback

Kameliadamen er den gribende fortælling om pariserkurtisanen Marguerite og den unge mand Armands gensidige men ulykkelige kærlighed. Deres stormfulde forelskelse under umulige vilkår fortælles så følelsesladet, at man ved læsningen kan gribe sig selv i at håbe, det alligevel vil lykkes for dem, på trods af at historiens tragiske afslutning er givet fra begyndelsen.
”Uden en kærlighed som denne, og med kroppe som hjerter, er man ikke andet end et kadaver”.
I kampen for deres kærlighed gennemleves mange og forskellige facetter af kærlighedens væsen. De elskende betvivler på skift forholdet, deres egne og den andens følelser, og deres mulighed for at leve lykkeligt sammen. Dog, ”Hvor er det vidunderligt at lade sig overbevise af den stemme, man elsker!”.
Fortællingen om kameliadamen er baseret på en virkelig parisisk kurtisane, Marie Duplessis, som den unge Dumas selv havde haft et ulykkeligt kærlighedsforhold til. Romanen ”Kameliadamen” skrev forfatteren kort efter hendes død.
Tragedien om kameliadamen var forlæg for Giuseppe Verdis opera ”La Traviata”. Dirigent Anne Marie Granau har skrevet forord til denne bog, hvori hun kobler romanen til operaen.
Bogen er illustreret af Rikke Aarøe Carlsen.