facebook-pixel

Kender du hende?

img

Kender du hende?

Fakta om bogen

Titel: Kender du hende?

Udgivelsesdato: 08-03-2023

Genre: Faglitteratur for børn

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Lykke Sand Michelsen

Format(er)ISBN
Hardback9788740082814
Lydbog til download9788740082821

Kender du hende? er en bog fuld af fantastiske kvinder, som på hver deres måde har sat et præg på både deres samtid og eftertid. Lydbogen er indlæst af forfatteren selv og er beriget med lydeffekter.
I Kender du hende? møder vi en række viljestærke kvinder, der trods samfundets modstand har udrettet noget ekstraordinært i deres levetid. De har forfulgt deres drømme, er gået forrest og har udmærket sig inden for hver deres felt – hvad enten det drejer sig om sportsudøvelse, videnskab, kunst eller noget helt fjerde. Nogle er kendte navne, som børnene måske allerede har hørt om, heriblandt Asta Nielsen eller Margrete den Første. Andre vil børnene sandsynligvis stifte bekendtskab med for første gang i bogen, f.eks. Grete Olsen, Hedda Lundh og Hanna Adler.
I Kender du hende? formidles kvindernes historier til børn, både fordi de er spændende fortællinger i sig selv, og ikke mindst for at inspirere den nye generation af ildsjæle til at turde have ambitioner og drømme – uanset køn og baggrund. Efter hvert afsnit i bogen findes et forslag til en aktivitet, børnene kan lave for på den måde at komme tættere på den kvinde, de netop har læst om. Det kan være at bage en kage fra Karen Blixens kogebog, at lave sin egen kæphest og ride dressur som Lis Hartel eller at samle insekter fra skoven og studere dem som Marie Hammer. Ønsket er, at børn landet over kommer på fornavn med kvinderne, og målet er et rungende JA, når børn fremover bliver spurgt: Kender du hende?