KOMMUNALROMAN er en mørk og satirisk fortælling om magtkampe, frygt og hykleri i Social- og Sundhedsforvaltningen – en arbejdsplads der til forveksling ligner de fleste andre.
REHNÉ CHRISTENSEN, født 1971, er uddannet i filosofi og litteratur, og Kommunalroman er hans første roman. Rehné har i en årrække arbejdet som embedsmand og konsulent i en række kommuner og større offentlige organisationer.
Romanen tager sin begyndelse, da pressen bringer de første afsløringer af vold og kriminalitet på Vikan, kommunens specialtilbud til unge. Vi følger de fire hovedpersoner institutionsleder Ole Just Rasmussen, områdechef Marianne O. Helt, kontorchef Steen Land Lassen og direktør Ejgil Sperre i deres fælles, men også indbyrdes kamp for at overleve skandalen. Vi møder også borgmesteren, kriserådgiveren, fagforeningslederen, policyudvikleren, ledelseskonsulenten, arbejdsmiljøchefen, organisationsfilosoffen og de andre med- og modarbejdere i kommunen, som også deltager i det store komplekse spil om ansvar og overlevelse i det kommunale hierarki.
KOMMUNALROMAN er en mørk fortælling om, hvem vi er, på godt og ikke mindst ondt, når vi træder ind på arbejdspladsen, med alt hvad dertil hører af rænkespil og kamp om magt og prestige. Man mærker her tydeligt forfatterens særlige interesse for den delikate balance mellem tilpasning, forråelse og overgreb, der følger af at tilhøre et fællesskab.Romanen er også en satire, hvor den kommunale verdens til tider særegne logik og sprog tages kærligt ved vingebenet f.eks. kontroltyranniet, der ender i overkontrol og kontrol af kontrollen, eller de eksekveringsbegejstrede chefer, for hvem det hele er et langt personligt performance-kapløb.Bogen rummer desuden en kritik af „den onde cirkel“, der fødes af en aggresiv presse på jagt efter den næste store skandale og offentlige institutioner, hvor frygten for den næste „sag“ er slået over i ren paranoia og en destruktiv nulfejlkultur, som mindst af alt er til glæde for borgere og samfund.

Fakta om bogen
Titel: Kommunalroman
Forfatter: Rehné Christensen
Sider: 194
Omslag: Paperback
Forlag: Leaky Mansion