facebook-pixel

Kongesønnernes færd

img

Kongesønnernes færd

Fakta om bogen

Titel: Kongesønnernes færd

Udgivelsesdato: 21-08-2023

Sider: 726

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Forfatter: Ane Katrine Grønborg

Illustrationer: Niels Roland

ISBN: 9788776082529

Format: Hæftet

Alfie deltager i krigen mod Lindgara og bliver taget til fange efter et voldsomt slag. Det lykkes ham imidlertid at flygte tilbage til sit hjemland, Aeliz. Men krigen har sat sine spor og ændret hans perspektiv på verden. Han forlader Aeliz og støder en regnfuld sommernat på den temperamentsfulde kriger Tarlas, som også deltog i krigen. Tarlas er blevet forvist på grund af en voldsom konflikt med en af sine fæller. Selvom de to krigere i starten nærer mistro til hinanden, vælger de alligevel at indgå en modvillig alliance. Deres mission bringer dem vidt omkring, hvor de mennesker, de møder, får indflydelse på, hvad der sker med dem. Det sætter dem på en hård prøve undervejs. Samtidig gør krigen tilværelsen usikker for mennesker, elvere, trolde og drager. Vil det lykkes at få bragt den til sin slutning, med håbet om retfærdighed for alle, med ordenes styrke og livet som indsats?

Uddrag af bogen
Jeg svingede sværdet mod hans hoved, og han sprang til side i sidste øjeblik.
“Ved Hades! Jeg sværger: Ham, der vil stoppe mig, laver jeg til et genfærd!” Deres øjne lyste af raseri, men jeg pegede på dem med mit sværd.
“Hold jer væk!” Jeg svingede buen og pilekoggeret over skulderen, og så stirrede jeg dem ind i øjnene en ad gangen. Så gik jeg. Jeg nægtede at løbe gennem borgen som en skræmt hare. Porten stod åben bag mig i borggården, og de stod tavse og så mig gå. Da jeg vandrede hen mod skoven, råbte Beren:
“Hvis du viser dig her igen – så slår vi dig ihjel!”
“Jeg frygter jer ikke.”
“Det vil du komme til!”
Om forfatteren 
Ane Katrine Grønborg er født i 1976 og bor i Rødovre. Kongesønnernes færd er hendes debut. Hun er uddannet pædagog og skriver i sin fritid forsættelsen på romanen. Fantasygenren har længe været en af Anes yndlingsgenrer inden for litteraturen og giver nu grobund for hendes debutbog.