facebook-pixel

Kort over hende

img

Kort over hende

Fakta om bogen

Titel: Kort over hende

Undertitel: 14 kvinder der forandrede Danmark

Udgivelsesdato: 06-02-2024

Sider: 304

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: Politikens Forlag

Forfatter: Inger Christine Løwe & Sidsel Welden

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788740081664

Kvinders spor gennem historien er overalt omkring os, hvis bare vi kigger efter. Kort over hende tager os gennem Danmark for at beskrive 14 markante kvinder, der har sat deres unikke aftryk på danmarkshistorien.
De råbte ikke nødvendigvis højest, og de var heller ikke frontløbere i kvindebevægelsen. Men gennem deres arbejde gjorde de et indtryk, som gør dem værd at huske den dag i dag.
Vidste du, at Folketingets talerstol er bygget af en kvindelig snedker? At Københavns Universitet blev grundlagt af en kvinde? At der i Frøslevlejren i 1945 sad en kvinde i tysk fangenskab, der havde stået i spidsen for en modstandsgruppe kun bestående af kvinder?
Kvindernes aftryk på historien er overalt omkring os, hvis vi bare justerer vores blik – og dobbelttjekker vores kilder.
I Kort over hende skildres 14 danske kvindeskæbner gennem ord og billeder, hvis spor stadig kan ses, følges og optrevles i dag. På en rejse fra hovedstaden til Hjørring tager forfatterne Sidsel Ana Welden og Inger Christine Løwe læseren på en tur gennem tid, klasse og skiftende opfattelser af køn.
Kvinderne er lige så forskellige, som kvinder er i dag. De tæller alt fra en dronning til en husholderske til en ravkunstner. Det er kvinder, man ikke har syntes var en statue værdig, men de var der og har hver især sat deres præg på historien.
Kort over hende er for alle, der gerne vil læse og spejle sig i en række anderledes kvindehistorier.