facebook-pixel

Krop og natur

img

Krop og natur

Fakta om bogen

Titel: Krop og natur

Udgivelsesdato: 18-12-2023

Sider: 220

Genre: Krop og sind

Forlag: Forlaget Hedwig

Forfatter: Sanne E. Rimpler

ISBN: 9788793880320

Format: Hæftet

Krop og natur inviterer læseren på en rejse ind i samspillet mellem menneskekroppen og naturen. Den udforsker, hvordan naturens elementer – fra skovens stilhed til dens lyseffekter – påvirker vores psykologi, fysiologi, og stressniveau. Bogen stiller spørgsmål som: Hvordan dufter ro? Hvordan påvirker naturens rytme vores immunsystem? Og kan vores sanser ændres af vores forbindelse til jorden? Dyk ned i menneskekroppens superkræfter, undersøg naturens effekt på vores immunsystem, udforsk terrænets indflydelse på vores koordination, og dyk dybt i den tredimensionelle verden af sanser og opfattelse. Bogen afdækker komplekse strukturer i vores krop, som psoas-musklen, åndedræt og hjerne, og belyser, hvordan naturens lys påvirker vores hormonbalance. Krop og natur er for alle, der ønsker at forstå og styrke deres kropsbevidsthed og forbindelse til naturen. Tag denne bog, og begynd din rejse mod en dybere forståelse af dig selv som et væsen af naturen.

Uddrag af bogen
I en verden, hvor teknologi og urbanisering skrider frem med en hidtil uset hastighed, og menneskets fodspor på planeten bliver dybere og mere komplekse, er det måske mere relevant end nogensinde før at forstå vores forhold til naturen. Bogens indhold er både en hyldest til og en undersøgelse af, hvor dybt mennesket er forankret i naturen. Vi vil se på, hvordan vores kroppe er designet til at interagere med og reagere på det naturlige miljø, fra vores sanser og immunsystem til vores neuropsykologiske og emotionelle reaktioner. Denne bog har til hensigt at samle de kropslige, fysiologiske og kropsfænomenologiske perspektiver på det at færdes i naturen, at arbejde naturassisteret og med naturbaseret psykoterapi i naturen.

Om forfatteren 
Sanne E. Rimpler er uddannet fysioterapeut og psykoterapeut, naturterapeut og naturvejlederstuderende. Hun formidler 19 års viden og praktisk erfaring i sin undervisning og i sit forfatterskab.