facebook-pixel

Kvanteuniverset

img

Kvanteuniverset

Fakta om bogen

Titel: Kvanteuniverset

Udgivelsesdato: 10-08-2023

Sider: 168

Genre: Naturvidenskab, matematik og IT

Forlag: Fahrenheit

Forfatter: Thibault Damour & Mathieu Burniat

Oversat af: Poul-Henrik Damgaard

Oversat fra: fransk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788771761993

Kvantefysik er overalt omkring os. Det er grundlaget for vores forståelse af naturlovene, fra atomers opførsel til hele universets. Men kvanteuniverset forbliver indhyllet i mystik ved at påstå, at en partikel kan være to steder på samme tid, eller at en kat kan være både død og levende.
Tag med på et eventyr for at møde pionererne – Bohr, Einstein, Heisenberg og andre – inden for den moderne fysik på en svimlende rejse, der viser kvanteunivesets uendelige mangfoldighed.
Skrevet af Thibault Damour, teoretisk fysiker og professor ved Institutdes Hautes Etudes Scientifiques og medlem af det franske Académiedes Sciences. Han er kendt verden over for sit banebrydende arbejde med sorte huller, pulsarer, gravitationsbølger og kvantekosmologi. Han har modtaget adskillige priser, herunder den prestigefyldte Einsteinmedalje.
Tegnet af Mathieu Burniat, der i Frankrig er kendt for sine populærhistoriske fortællinger, der ud over ”Kvanteuniverset” også afspejler hans interesser i gastronomi (”La Passion de Dodin-Bouffant ”), naturen (”Sous terre”) og vores hjernes funktion (”Une mémoire de roi ”).