facebook-pixel

Lærerkollaps

img

Lærerkollaps

Fakta om bogen

Titel: Lærerkollaps

Udgivelsesdato: 21-06-2024

Sider: 277

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Turbine

Forfatter: Anja Rosa Qvist

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788743604570

Lærerkollaps er en personlig fortælling om folkeskolen anno 2024 som bidrag til debatten om skolens fremtid. Bogen er en invitation til at komme med ind bag de normalt lukkede døre til klasseværelset, personalerummet, til forberedelses- og ledelseskontoret. En opfordring til at prøve at forstå, hvorfor folkeskolen er i krise på de områder, der virkelig betyder noget, nemlig børnenes faglige udvikling og dannelse.
Forfatteren Anja Rosa Qvists selvbiografiske beretning er en temperaturmåling på og en beskrivelse af problemerne i den danske folkeskole af i dag. Den stiller spørgsmålet – og giver selv svaret på – hvordan det kan være, at en veluddannet, erfaren lærer, der har prøvet stort set det hele – leder, klasselærer, dansk-, historie- og samfundsfagslærer, læsevejleder, ordblindelærer, DSA-vejleder og forfatter til undervisningsbøger – i en forholdsvis ung alder ender i et stresskollaps og langtidssygemelding.
Det er ti år siden, vi fik en gennemgribende folkeskolereform, men resultaterne blev langt fra som forventet. Problemerne med mistrivsel vokser, inklusionen halter, de faglige resultater går den forkerte vej. I marts 2024 fjernede regeringen en række af reformens krav med en ny aftale, der mest af alt ligner et forsøg på at skrue tiden tilbage, i stedet for at forholde sig til de egentlige udfordringer.
Lærerkollaps er et hårdtslående bidrag til diskussionen om, hvad det er for en skole, vi har, og hvad det er for en, vi burde have.

ANJA ROSA QVIST (født 1971) er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, herefter læreruddannet med diplom i ledelse. Hun har tidligere arbejdet som journalist på B.T og Politiken og været ansat som kommunikationschef i Grønland, siden lærer ved flere folkeskoler i perioden fra 2008-2024. Hun var leder på en større byskole fra 2018-2021. I dag er Anja Rosa Qvist selvstændig konsulent. Hun har skrevet i alt ti undervisningsbøger.