facebook-pixel

Ledelse af kvalitet i daginstitutioner

img

Ledelse af kvalitet i daginstitutioner

Fakta om bogen

Titel: Ledelse af kvalitet i daginstitutioner

Undertitel: Sådan omsætter I teori og mål til god praksis

Udgivelsesdato: 28-03-2022

Sider: 196

Genre: Krop, sind og sundhed

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Sebastian Damkjær-Ohlsen

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771589382

Der er stor forskel på kvaliteten rundt om i landets daginstitutioner. Selv i den samme institution kan der være markant forskel på stuerne. Når kvaliteten varierer så meget, kan man ikke vide, om børnene har de bedste betingelser for trivsel, læring og udvikling, eller om de er uheldige at havne på „grå stue“.

Denne bog er til daginstitutionsledere på alle niveauer og til pædagogiske konsulenter. Den viser, hvordan man organisatorisk og ledelsesmæssigt kan arbejde med at skabe god kvalitet i hele daginstitutionen. Bogen bygger bro mellem den pædagogiske kvalitet og det organisatoriske og ledelsesmæssige arbejde med at skabe kvalitet.Kvalitet handler både om at leve op til krav og forventninger, løse kerneopgaven, være åben over for forskellige perspektiver og måder at gøre tingene på og om selvledelse, en lærende evalueringskultur og psykologisk tryghed.

Bogen præsenterer de opmærksomhedspunkter, som man – på baggrund af forskning og erfaring – ved er helt centrale. Disse kvalitetsmarkører spænder vidt. Det handler fx om sammenhæng mellem mål, handling og strategi, fælles værdier, godt samarbejde overalt i institutionen, fokus på best practice og håndtering af svære situationer. Bogen rummer også et væld af konkrete øvelser og ledelsesredskaber til at opnå en samlet høj kvalitet. Lige til at gå til.

Ledelse af kvalitet i daginstitutionen er en kompleks opgave, som er forskellig for alle, men bogen er fuld af brugbare redskaber til at motivere medarbejderne i daginstitutionen til gavn for alle de børn, der trives og udvikler sig sammen med jer i hverdagen.

Om forfatteren:
Sebastian Damkjær-Ohlsen er partner og chefkonsulent hos HR7 erhvervspsykologi. Her hjælper han daginstitutioner og kommuner med at øge kvaliteten.