facebook-pixel

Lederen mellem tvivl og handlekraft

img

Lederen mellem tvivl og handlekraft

Fakta om bogen

Titel: Lederen mellem tvivl og handlekraft

Undertitel: Paradokser og personligt lederskab

Udgivelsesdato: 07-12-2017

Sider: 214

Genre: Politik, økonomi, erhverv og jura

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Forfatter: Lotte S. Lüscher

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788771585018
Ebog (ePub)9788771585025
Lydbog til download9788771854640

LEDEREN MELLEM TVIVL OG HANDLEKRAFT handler om de menneskelige modsætningsforhold og paradokser, der er på spil i rollen som leder:

  • Hvordan lever man op til tidens krav om konstant omstillingsparathed, samtidig med at man holder fast i sine egne værdier?
  • Hvordan tager man ledelsesmagten tydeligt på sig, samtidig med at man indgår i ligeværdige dialoger med sine medarbejdere?
  • Hvordan kommunikerer man beslutninger, som man dybest set ikke er enig i?
  • Hvordan håndterer man at stå alene og samtidig forbinde sig til sine medarbejdere?

Lotte S. Lüscher søger med bogen at give svar på, hvordan man leder med faste skridt, og samtidig har tvivlen med som sin konstante følgesvend. Gennem en lang række eksempler og cases viser hun, hvordan ledere i praksis arbejder med lederskabets paradoksale vilkår. Ambitionen er at støtte ledere i at forsone sig med oplevelsen af at lede i et felt af paradokser, der ikke kan eller skal løses.

LEDEREN MELLEM TVIVL OG HANDLEKRAFT er Lotte S. Lüschers anden bog om paradoksledelse. Hvor hun i sin første, Ledelse gennem paradokset (2012), præsenterede paradokstænkningen i en ledelseskontekst, videreudvikler hun her dens eksistentielle perspektiver og konsekvenser.

Om forfatteren:
Lotte S. Lüscher er cand.psych.aut., erhvervspsykolog og ph.d. i ledelse og indehaver af Clavis Erhvervspsykologi. Hun er desuden lektor ved Psykologisk Institut og School of Business and Social Sciences ved Aarhus Universitet. Lotte S. Lüscher er efteruddannet inden for blandt andet systemteori (Dispuk) og gruppedynamik (Tavistock Institute of Human Relations, London). Hun har endvidere en coach-uddannelse fra Ashridge School of Business og en bestyrelsesuddannelse fra INSEAD.

Joachim Meier, cand.psych. fra Aarhus Universitet og kandidat i analytisk journalistik (cand.public.) har bidraget til bogens del 3: ”Lederens splittelse og forsoning.”

LEDEREN MELLEM TVIVL OG HANDLEKRAFT er kåret som Årets ledelsesbog 2018 af Ledelse i dag.