facebook-pixel

Lenins bodyguard

img

Lenins bodyguard

Fakta om bogen

Titel: Lenins bodyguard

Udgivelsesdato: 19-06-2023

Sider: 440

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forfatter: Leif Davidsen

Oversat fra: dansk

Format(er)ISBN
Indbundet bog9788711996645
Lydbog til download9788728214701
Paperback9788727020631

I 1910 er København en rede for spioner, reportere og revolutionære fra hele verden, mens Europa vakler på kanten af Første Verdenskrig og Den Russiske Revolution. Det år ankommer sønderjyden Oskar Madsen til byen fra Amerika efter år i den amerikanske hær og som vicesherif.
I København installerer han sig på et lille pensionat, hvor der også bor en russer, som studerer den danske andelsbevægelse på Det Kgl. Bibliotek. En mørk aften redder Oskar tilfældigt sin medlogerende, Vladimir Uljanov, fra to overfaldsmænd, der er udsendt af Zaren. Og dermed indleder han et fortrolighedsforhold til den mand, verden senere skal kende som Lenin.
Da Oskar rager uklar med ordensmagten, flygter han og forsøger at genoptage sit frie liv i Amerika. Men i 1917 får han en henvendelse fra den anden side af Atlanten: Lenin har brug for ham i Rusland, og Oskar bliver således førstehåndsvidne til verdenshistorien som Lenins bodyguard.
Lenins bodyguard er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.
* * * * *

”Davidsens mange trofaste læsere vil igen finde alt det, de sætter pris på i forfatterskabet.” Jyllands-Posten

* * * * * ”Uhyggelig aktuel” Dagbladenes Bureau

”Tankevækkende og spændingsmættet historieskrivning” Berlingske

”Medrivende og indsigtsfuld” Kristeligt Dagblad

”Gedigen eventyrroman” Weekendavisen