At blive født for tidligt er oftest traumatisk for barnet. Desuden er der de mange voldsomme oplevelser, der følger med et hospitalsophold.

Lillebitte Coline er en højtlæsningsbog for børn fra treårsalderen, der selv er født for tidligt. Bogen giver børnene en forståelse af, hvad de har været ude for, mens forældre får redskaber til at forstå og drage omsorg for det præmaturebarn fra det øjeblik, det kommer til verden.

I bogen skabes et trygt og varmt børneunivers, hvor Coline, der er født 15 uger for tidligt, fortæller sin egen historie. Colines historie hjælper børnene til at forstå deres egne følelser, og at de hverken er alene eller forkerte. Faktisk er man noget helt særligt, når man klarer at blive født for tidligt – man er lidt af en superhelt.

Tine Thingholm har en ph.d. indenfor molekylær biologi og proteinkemi og har en spædbarnsterapiuddannelse fra Dansk Institut for Spædbarnsterapi. Hun er mor til en pige født knapt fire måneder for tidligt med et kritisk forløb på hospitalet bag sig. Tine er også mor til en dreng, der er adopteret.

Fakta om bogen
Titel: Lillebitte Coline
Undertitel: en fortælling om at blive født for tidligt
Forfatter: Tine Thingholm
Illustrator: Signe Kisbye Mikkelsen (efter originale forlæg af
Sider: 48
Omslag: Indbundet
Omslagsgrafiker: Signe Kisbye Mikkelsen
Omslagsillustrator: Signe Kisbye Mikkelsen
Forlag: Frydenlund