facebook-pixel

Ludoman

img

Ludoman

Fakta om bogen

Titel: Ludoman

Undertitel: Alt på spil

Udgivelsesdato: 12-09-2023

Sider: 200

Genre: Biografier og erindringer

Forlag: People's

Forfatter: Marcus Mossalski & Nicklas Vincent

Format(er)ISBN
Hæftet bog9788775933488
Ebog (ePub)9788775936212

En dramatisk beretning om fordærv på teenageværelset, mens forældre føler sig magtesløse på sidelinjen.

Marcus og Nicklas tænker på spil. Mere end noget andet. Fra de vågner om morgenen, til de går i seng. Når de drømmer, og når de går i skole. Når de lyver for deres familier, og når de lyver for sig selv.

Hver for sig introduceres de to unge mænd for pengespil i deres teenageår. Marcus vinder 40.000 kroner ved at oddse på tenniskampe midt om natten. Nicklas kan endelig oprette en spilkonto i eget navn, da han fylder 18, og vinder samme dag 10.000 kroner på onlinekasino.

Op mod 478.000 voksne danskere har i dag i varierende grad problemer med spil. Det er mere end en fordobling siden 2016, og der et oftest tale om unge mænd som Nicklas og Marcus.

Læseren følger de to ludomaner gennem en lang række dramatiske scener. Vi er med fra det første væddemål, hvor adrenalinen pumper, og pengene ruller ind på kontoen.

Vi er med til tabet af uskyld og kontrol, der ender i et sort hul. Løgne, manipulation og spillegæld tager over. Abstinenser og desperation følger med. Forhold til familie, kærester og venner går i stykker.

I begge unge mænd bor der et spinkelt håb om et andet liv, der langsomt vokser sig større og stærkere end spilledjævlen. Men oddsene kan hurtigt vende, så de vil altid kalde sig selv for ‘LUDOMAN’, og hver dag er ‘ALT PÅ SPIL’.