Når tv-kokke som Jamie Oliver, Gordon Ramsay og brødrene Price toner frem på skærmen, laver de ikke kun mad. De mixer også maskulinitet. For når en mand laver mad, laver maden også manden. Det mener madkulturforsker Jonatan Leer, der i Ma(d)skulinitet. Kønskamp i tv-køkkenet viser, hvordan og hvorfor celebrity chefs siden 90’erne har udfordret og fornyet den traditionelle maskuline identitet. Når mænd laver mad på tv, ser vi i dag ikke kun den professionelle uniformerede kok eller den frankofile levemand. Vi møder også drengerøven, der gør det cool at lave mad derhjemme, gastronomen, der kobler mad med nationale fortællinger og madaktivisten på mission for sundere madvaner og maddannelse. Det viser sig imidlertid, at når kokkene konstruerer køn, identitet og idealer, lægger de sig overraskende ofte op ad en traditionel, patriarkalsk mandefigur.
Fakta om bogen
Titel: Ma(d)skulinitet
Undertitel: Kønskamp i tv-køkkenet
Forfatter: Jonatan Leer
Sider: 189
Omslag: Hæftet
Forlag: Aarhus Universitetsforlag