facebook-pixel

Mama Maggie

img

Mama Maggie

Fakta om bogen

Titel: Mama Maggie

Undertitel: en fortælling fra Egypten

Udgivelsesdato: 01-11-2023

Genre: Biografier & erindringer

Forlag: ProRex Forlag

Forfatter: Eyvind Skeie

Oversat af: Helge Hoffmann

Oversat fra: Norsk

ISBN: 9788770682251

Format: Indbundet

Hvad får en rigmandsdatter til at erstatte en lovende karriere med fattigdom?


Maggie Gobran vokser op i et omsorgsfuldt overklassehjem i Cairo, bliver gift med drømmemanden og mor til to. Hun arbejder som universitetsprofessor, da hun får tilbud om at blive partner i et velrenommeret firma.
Men så forstærkes en nagende følelse: Hvad er Guds hensigt med mit liv?
Svaret finder hun på affaldsbjerget Moqattam, hvor tusindvis af Cairos affaldssamlere bor. Midt i den forfærdelige stank af skrald, rotter og håbløs fattigdom kigger lurvede barnehoveder nysgerrigt på hende. Det går op for Maggie, at hun kunne forspilde sit liv i rigdom og luksus. I stedet opsøger hun de fattige og møder Gud.
 
Mama Maggie – en fortælling fra Egypten er biografien om kvinden, der omtales som Egyptens svar på Moder Teresa. Her fortæller Eyvind Skeie den stærke beretning om et ydmygt menneskes liv og kald til at tjene de allermindste. Samtidig giver han et spændende indblik i Egyptens historie og landets koptiske minoritet.
Mama Maggie, der leder organisationen Stephen’s Children, har flere gange været nomineret til Nobels fredspris. 

Mama Maggie er som en engel, der bringer kærlighed og håb til mennesker, der lever i fattigdom og fornedrelse. Hun har ofret rigdom og karriere for at hjælpe mennesker nederst på rangstigen. Et enestående eksempel på kristen næstekærlighed i vores tid. Eyvind Skeie har på en grundig, velskrevet og levende måde fortalt hendes historie. Den fortjener at blive læst af mange.
Kjell Magne Bondevik, tidl. statsminister i Norge,
stifter af Oslo Center for Fred og Menneskerettigheder