Et udvalg af digte fra den muntre ende af Mikael Christiansens spektrum. Her folder han sig ud som den kyndige, hittepåsomme, overraskende opfindsomme ordekvilibrist, han ofte omtales som. Her folder han sig ud i sære ordspil, selvopfundne udtryk og ord og laver spektakulære ordsammenstillinger.    Her er inspirationen, associations- og kombinationsevnen i højsædet. Her kan denne spændende digter udleve sig i det, han elsker allermest, det, som han er allerbedst til. Og her kan læseren svælge i ord, pudsige udtryk, kringlede sætninger, finurlige påfund og hidtil uhørte uhyrligheder. Og som læser udsættes man for eksempler på veritable tæppebombninger med uforskammetheder, mageløse nonsensvrøvlerier og opfindsomme rim.   Der er også et essay med en ordentlig opsang. Man skal jo ikke tro, det hele blot er fis og ballade. Mange af digtene bygger som sagt på legen med ord, men har meget ofte deres egne sære, finurlige logik. Og det hele er skrevet med digterens egne, yderst velegnede ord.        
Uddrag af bogen 
Så småt   Jeg går så småt og tænker på, om ikke det, vi så småt går og tænker på, sommetider godt kan risikere at blive for småt.   
Måske burde vi, så småt, prøve at tænke lidt større, måske endda, ligefrem, så småt tænke noget stort.             
Om forfatteren Mikael Christiansen er født i 1954. Sproglig student og engelskstudie på Odense Universitet. Senere uddannet musiklærer. Har skrevet sange og komponeret og indspillet i sit hjemmestudie. Ligeledes tegner han og fotograferer. Beskrives ofte som ordekvilibrist. Skriver muntre og alvorligere digte, særprægede historier, essays og børnerim med egne illustrationer og noveller. 

Fakta om bogen
Titel: Med egnede ord
Forfatter: Mikael Christiansen
Sider: 172
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Anne Koch Rasmussen
Forlag: Forlaget mellemgaard