facebook-pixel

Med strømmen til balkan

img

Med strømmen til balkan

Fakta om bogen

Titel: Med strømmen til balkan

Undertitel: En far-datter-odyssé på Donau i en 5-meters båd

Udgivelsesdato: 10-06-2024

Sider: 280

Genre: Rejseerindringer

Forlag: Ocean Dream

Forfatter: Thomas Veber, Mathilda Veber

ISBN: 9788794148115

Format: Hardback

“Er du klar til at sejle ind i eventyret?” spørger Thomas Veber. Vandet glitrer i sollyset, da han drejer nøglen, og påhængsmotoren springer i gang. Sammen med sin datter og fotograf Mathilda Veber sejler de ud fra havnens beskyttende moler, hvor flodens stærke strøm griber fat i dem.

På en far-datter-odyssé gennem syv lande sejler de ned ad Donau i familiens kun fem meter lange motorbåd. De vil have oplevelser og varme. Flere nærgående møder med politiet under den brændende sol i Kroatien og Serbien tester dog deres tålmodighed, og en uventet invitation fra Liberlands præsident afslører en dybere strøm af konflikter langs floden. Men de oplever også friheden på vandet, nærmest tropiske strande i Ungarn og en varm gæstfrihed fra lokale, hvis venlighed lyser op i deres eventyr.
“Det er helt anderledes, end det vi plejer, og præcis, hvad jeg havde håbet på,” siger 19-årige Mathilda Veber, da de fortøjer i Bratislavas primitive havn.
Fra de stille morgener, hvor duggen stadig hænger over Donau, til de støjende aftener i Beograds gader skildrer Mathilda Vebers fotografier rejsen med nærvær og ægthed. Sammen med Thomas Vebers fængslende fortællinger bliver Med strømmen til Balkan mere end en eventyrlig rejsebeskrivelse. Det er en fortælling om, hvordan man med små midler kan få store eventyr. Men også om familiebåndene, der styrkes, når man sammen tør vove sig ud på ukendt vand.
Med strømmen til Balkan er for dig, der drømmer om eventyr, længes efter nærhed og søger inspiration til en uforglemmelig rejse. Er du klar til at lade dig rive med af strømmen?
Thomas Veber, tidligere it-chef, nu forfatter og eventyrer, har sammen med familien sejlet over Atlanten og lavet tv-programmer om deres rejser. Efter adskillige langturssejladser har Thomas dedikeret sit liv til at inspirere andre med en travl hverdag til at få flere eventyr. Mathilda Veber, nylig student med et fotograferingsstipendium, planlægger nye sejlereventyr i Stillehavet før hendes videre studier.