facebook-pixel

Michel Foucault om teori og metode

img

Michel Foucault om teori og metode

Fakta om bogen

Titel: Michel Foucault om teori og metode

Udgivelsesdato: 10-05-2024

Sider: 160

Genre: Erhverv

Forlag: Djøf Forlag

Forfatter: Mathias Hein Jessen, Mikkel Flohr

ISBN: 9788757455441

Format: Hæftet

Michel Foucault er en af nyere tids mest populære og indflydelsesrige tænkere. Hans teorier og værker bliver flittigt benyttet af forskere og studerende indenfor humaniora og samfundsvidenskaberne.

På trods af Foucaults store popularitet er det vanskeligt at finde systematiske indføringer i hans teori og metode. Foucault reflekterede dog flere gange selv over sin tilgang og teori i en række interviews, artikler og forelæsninger, hvor en række af de mest centrale for første gang er samlet og oversat til dansk i denne bog. Disse udvalgte tekster om teori og metode giver en unik og overskuelig indføring i Foucaults genfortolkning af magt, viden og subjektivering, hans metodiske tilgang, såvel som hans perspektiver på krig, kapitalisme, seksualitet og identitet.

Formålet med de udvalgte tekster er at give studerende og andre interesserede en introduktion til Foucaults teoretiske og metodiske redskaber samt gøre dem i stand til at arbejde videre med dem på egen hånd. Foruden de oversatte tekster indeholder bogen også en generel introduktion til Foucaults teori og metode samt indledninger til alle teksterne skrevet af redaktørerne.