facebook-pixel

Mod daggry

img

Mod daggry

Fakta om bogen

Titel: Mod daggry

Udgivelsesdato: 21-09-2023

Genre: Romaner og noveller

Forlag: Storytel Original

Forfatter: Pernille Juhl

ISBN: 9789180683371

Format: Lydbog

En spændingsfyldt, historisk roman om at tro på det umulige.

Da Anna bliver overfaldet under en høstfest i landsbyen, får hun et stort ar i ansigtet – og det kommer til at påvirke hende voldsomt. Hun vil væk. Væk fra sin fortid og fra sin stedfars gård ved Lund, og da familien i foråret 1945 får besøg af en dansk frihedskæmper , tager Anna en chance og rejser med ham til det besatte Danmark. Missionen er langt fra ufarlig, og hun har igen anelse om, hvor meget rejsen vil ændre hendes liv.

Thomas, der er tysk soldat, længes efter sin kæreste, men han har ikke mulighed for at se hende. Han skal tilbage til fronten, så snart han klar til at blive udskrevet fra det lazaret, hvor han er indlagt. Skæbnen vil, at den dag, han udskrives, bombes Dresden. Både Thomas´ mor og hans kæreste forsvinder i det kaos, der hersker oven på regnen af bomber, og inden Thomas har set sig om, er han på flugt gennem det krigshærgede Tyskland med sin 12-årige lillesøster.

Både Thomas og Anna ender i Haderslev, hvor Anna er med til at redde Thomas´ liv. Men selvom alt tyder på, at krigen snart er slut, er Thomas stadig i fare. Og spørgsmålet er, om Anna kan redde hans liv en gang til.

”Mod daggry” er første bind i Pernille Juhls nye trilogi, ”En tid, et sted” – en serie, der handler om, hvordan mennesker helt tilfældigt kommer ud for begivenheder, der ændrer deres liv fundamentalt. Det er også en dramatisk og fængslende fortælling om at overkomme både ydre og indre dæmoner. Om at finde sig selv – og kærligheden.